Konsthandlare

Hemstäd

Vaxa, bona och polera - golvvård är viktigt för att hålla golven i gott skick.

Professionell hemstäd för bästa resultat

Städning i hemmet kan skapa heta diskussioner, vem som ska göra vad, hur det ska göras och hur mycket tid man har att lägga ner på städningen, lev ett mer avslappnat liv, låt oss ta hand om städningen av ditt hem. Att komma hem ska vara en njutning och avkoppling, lått oss säkerställa din bekvämlighet i hemmet med gnistrande ren spis, blänkande badrum och golv som glänser. Du kan välja abonnemang med kontinuerlig städning, eller anlita oss efter behov, vi skapar en plan som passar dig och ditt hem. Hör av dig till oss idag så bokar vi ett kostnadsfritt hembesök, telefon- eller videosamtal där vi tillsammans gör upp en plan för den städhjälp som du vill ha.

Bli kund idag!

Vi ger dig en offert som passar dig där vi gemensamt kommer överens om en plan för ditt hem. 

För att garantera bästa möjliga resultat rekommenderar vi att du har ett undanplockat hem inför vårt besök, som gör det lätt åtkomligt på alla ytor. Här följer en mer detaljerad genomgång av vad som ingår vid en hemstäd i olika rum.  

Bostadsrum

 • Damning av vågräta ytor

 • Dammsugning av mattor, golv och golvlister

 • Avfläckning av luckor, kontakter, lampknappar, foder, lister, dörrar och dörrhandtag

 • Putsning av speglar

 • Tömning av papperskorgar (brännbart och komposterbart)

 • Damning av tavelramar och lampor

 • Avfläckning och moppning av golv

Kök och matplats:

 • Samma punker som i listan ovan (bostadsrum) och dessutom:

 • Rengörning av kakel/stänkskydd över diskbänk

 • Rengörning av spisen utvändigt

 • Rengörning av micro in- och utvändigt

 • Avtorkning av hushållsmaskiner

 • Avtorkning av kyl/frys utvändigt

 • Rengörning av sopkärl

 • Avtorkning av matsalsbord och stolar

 • Rengörning av diskho, diskbänk och blandare 

Badrum och toaletter

 • Samma punker som i listan högst upp (bostadsrum) och dessutom:

 • Rengörning av badkar och duschutrymme

 • Avfläckning av badrumsmöbler

 • Avtorkning av hängare och handdukstork

 • Rengörning av handfat utsida/insida

 • Rengörning av toalett utsida/insida  

Tvättstuga och groventré

 • Damning, dammsugning och moppning av fria ytor
   

Vår hemstädning är en anpassningsbar och flexibel tjänst, där du tillsammans med oss kan forma en städplan som passar just dig, ovanstående är bara ett urval av allt det vi gör och kan göra när du anlitar oss.

Mycket trevlig personal med kunden i fokus. 
Kan varmt rekommendera!

Selecta Västerå

Vanliga frågor

Hemstädning

Får jag använda städutrustning och medel som ni tillhandahållit?


Inga problem! Vi tar inget extra betalt om du vill använda lite rengöringsmedel eller våra mikrofiberdukar och moppar - tänk bara på att de är rena tills vi kommer så att vi kan göra ett bra jobb och säg till om något medel tar slut så att vi kan fylla på. Om du är osäker på hur något av våra medel ska användas, tveka inte att fråga.
Kommer samma person hem till mig varje gång?


Vi arbetar med fast personal hos våra kunder. I vissa fall kan det dock hända att ordinarie städare blir sjuk. I så fall ser vi givetvis till att skicka en minst lika duktig och tillmötesgående kollega som kan vikariera tills dess att ordinarie städare är på benen igen.
Kan jag boka städning en speciell dag och tid?


Ja, det går bra. Ha gärna i åtanke att vissa dagar och specifika tider kan vara svåra att boka på grund av att vi stundtals upplever hög belastning - men vi försöker vara så tillmötesgående som möjligt, och vi tar stor hänsyn till dina krav på tid och dagar för utförande av hemstädningen.
FAST MÅNADSKOSTNAD MED ABONNEMANGSAVTAL


Du som kund hos oss har samma månadskostnad varje månad.

Exempel:

Städ varje vecka:
vissa månader får du hemservice fem gånger. Du betalar därför för 4,33 gånger varje månad.

Städ varannan vecka:
vissa månader får du hemservice tre gånger. Du betalar därför för 2,167 gånger varje månad. Kostnaden är alltid densamma, vilket ger dig full koll på ekonomin. Fakturan skickas till dig via e-post. Kan du inte ta emot elektronisk faktura kontakta oss så hjälper vi dig självklart.
GARANTI OCH KVALITET


Vi vill självklart att du ska vara nöjd med våra tjänster! Skulle du upptäcka att vi missat något vi kommit överens om: meddela oss snarast, senast inom 24 timmar, så kommer vi och åtgärdar detta så snart vi kan. Vi jobbar aktivt med kvalitetskontroller och utbildning av vår personal.

Flyttstäd

Behöver min bostad vara tom?


Ja. Vi har förståelse för att vissa saker av olika anledningar kan behöva finnas kvar i bostaden vid flyttstädet, detta kan dock påverka vår möjlighet att garantera ett bra resultat.
Tar ni med egen städutrustning?


Ja, ingenting behöver finnas i bostaden. Städkraften står för såväl utrustning som medel vid flyttstäd.
Hur lång tid tar en flyttstäd?


Exakt tidsåtgång varierar givetvis med objektets storlek. Då en flyttstäd är ett relativt omfattande uppdrag arbetar vår personal alltid i specialutbildade flyttstädsteam. Kontakta oss gärna för en ungefärlig tidsuppskattning!
Har du uteplats eller balkong?


Vi hjälper dig gärna, detta offereras separat.

Storstädar

Vad ska jag förbereda inför storstädning?


Ytterst lite behöver förberedas inför en storstädning, men det underlättar givetvis städningen och minskar tidsåtgången ju mer som är undanplockat inför vårt uppdrag. Detta är självklart inget måste. Om en stege finns i hemmet får denna gärna ställas fram, om inte så tar vi givetvis med en.
Hur lång tid tar en storstädning?


Tidsåtgången beror på storleken på uppdraget men också på andra faktorer som möblemang, material och planlösning. Har du speciella önskemål kontakta oss gärna så hjälper vi dig.
Behöver jag tillhandahålla städmateriel?


Nej. Vid en storstädning tar vi med oss allt som behövs för att genomföra arbetet.

Fönsterputs

Det går fortare än många tror!


Tidsåtgången beror naturligtvis på antalet fönster, typ av fönster och hur de är placerade. Om du bara vill ha en tidsuppskattning så får du gärna kontakta oss, så hjälper vi dig så gott vi kan.
Du behöver inte ha något rengöringsmedel eller utrustning hemma.


Du behöver inte ha något rengöringsmedel eller utrustning hemma.
Städkraften står för både materiel och fönsterputsmedel. Om det finns fönster som är mycket svåra att komma åt så vill vi gärna veta det i förväg, för då kan vi ibland behöva specialutrustning.
Regn? Inga problem.


Regn i sig är sällan ett problem, så länge det inte är ett riktigt rejält ösregn. Kyla och blåst är de två vanligaste hindren. Om vår personal bedömer att de inte kan göra ett bra jobb på grund av detta, så bokar vi självklart om fönsterputsningen till ett annat tillfälle.
Vi ordnar med RUT-avdrag - du behöver inte göra någonting.


RUT-avdraget görs automatiskt. Vi rapporterar in till Skatteverket och du får en faktura där RUT-avdraget redan är gjort. För mer information kan du läsa här.

rutavdrag.png

RUT – så funkar det
Från den 1 juli 2009 gäller direktavdrag för hushållsnära tjänster. Det betyder att du bara betalar 50 procent av arbetskostnaden vid köptillfället. Du behöver varken fylla i blanketter eller kontakta Skatteverket – det fixar vi.

Läs mer här